Karin Westerink Coaching en Training

Coaching bij verwerking van en omgaan met handicap en ziekte

Gehandicapt raken of chronisch ziek worden grijpt diep in op je leven. Je wereld wordt op zijn kop gezet. Je staat voor de opgave te verwerken wat je overkomt en te leren ermee om te gaan. Bij dit verwerken en leren omgaan met je lot kun je vaak wel wat steun gebruiken. De meeste mensen krijgen die ook van hun directe omgeving. Maar het kan zijn dat je daarnaast behoefte hebt te praten met iemand die weet wat je doormaakt. Die eenzelfde proces kent. Iemand die je de weg kan wijzen in de vele verwarrende gevoelens en gedachten. En die herkent en erkent dat wat je doormaakt moeilijk is en ook heel ’normaal’ bij wat je is overkomen.

Ik coach mensen die hun weg proberen te zoeken in het doolhof van verlies, rouw en het aanpassen van hun leven. De blues zingen is samen veel heilzamer dan in je eentje. In het delen van je verdriet wordt wat zwaar voelt vanzelf lichter. Soms komt dan een volgende stap naar je toe. Soms kan ik je als coach een richting wijzen. De stappen zet je altijd weer zelf.

Mijn eigen ervaring met langzaam blind worden is de bron waaruit ik put bij het richting zoeken en geven tijdens coachingsgesprekken. Ik bied begeleiding dat erop is gericht aandacht te besteden aan wat aandacht nodig heeft. Niet veranderen, oplossen of accepteren, maar ruimte geven aan wat ongewenst, frustrerend en oneerlijk is, wat jou overkomt maar niet zo had mogen zijn. Dat allemaal en meer.

 

Voor wie worstelt met verlies van een zintuig, een lichaamsfunctie of met chronische ziekte, kan bij mij terecht voor begeleiding bij:

  • zicht krijgen op het grote verlies en de vele verliezen die er het gevolg van zijn;
  • inzicht krijgen in hoe verwerking in algemene zin werkt en bij jou persoonlijk werkt;
  • reflecteren op je eigen reactiepatronen, keuzemogelijkheden en antwoord op je lot;
  • verlichting vinden van het pad dat voor je ligt en het vinden van bakens voor je toekomst.

 

Ik loop een stukje met je mee, geef zetjes in je rug voor je eigen vragen en moedig je aan moed te vatten om door te stappen. En op de weg die je vervolgt, ben je dan hopelijk beter in staat om te gaan met de frustraties en het verdriet die regelmatig nog aan je deur kloppen.

Mijn boek gebruik ik indien van toepassing als ondergrond.

Hier lees je meer over mijn boek

Praktische zaken

De gesprekken vinden telefonisch plaats. Dit scheelt tijd, energie en moeite voor mij en voor jou. Via mail kan ter ondersteuning tussendoor ook contact en uitwisseling zijn. Voor reflectie en feedback.

Een gesprek duurt ongeveer een uur.

 

Interesse?
Stuur me een e-mail met je vraag naar: info@karinwesterink.nl

 

karin westerink

We kunnen alleen mens zijn via andere mensen. We zijn onderdeel van een geheel, van een grotere groep, onlosmakelijk. De groep is het individu. Dat betekent dat we nooit alleen zijn. Maar het betekent ook dat schade aan jou ook schade aan de ander is. Het betekent medeleven en respect, en broederliefde, en bekommernis en compassie. 

 

Uit: Deon Meyer, Onzichtbaar (Zuid-Afrikaanse maatschappij-kritische thriller)