Karin Westerink Coaching en Training

Over mij

Toen ik 29 jaar was kreeg ik te horen dat ik langzaam slechtziend en misschien blind zou worden als gevolg van netvliesdegeneratie. Ik heb retinitis pigmentosa, een zeldzame progressieve oogaandoening.

Jaren van ontkennen, overcompenseren, overspannen raken, aanpassen, vechten en verliezen volgden. Het werk dat ik deed, communicatieadviseur bij een gemeente, ging steeds moeizamer, maar was ook steeds minder vervullend. Uiteindelijk heb ik mijn leven en loopbaan een nieuwe wending gegeven. Ik ben vanaf 2008 freelance coach en trainer. Daarnaast schrijf ik blogs en heb ik twee boeken geschreven.

Ik leer door mijn visuele beperking me te beperken tot wat voor mij essentieel is. Via coaching geef ik mijn kennis en ervaring door. Mens zijn betekent voor mij leren en groeien en delen. Wat ik leer geef ik graag door.

Mijn loopbaan

Vanaf 1988 tot 2009 ben ik communicatieadviseur geweest. Ik ben begonnen bij een PR-adviesbureau en ben daarna overgestapt naar een gemeente. Daar heb ik een aantal jaar leiding gegeven aan de afdeling Communicatie en ben ik verder (senior-)communicatieadviseur geweest. Ook heb ik er intern trainingen communicatie en persoonlijke ontwikkeling gegeven.

In 2009 heb ik afscheid genomen van mijn werk bij de gemeente en werk ik freelance als coach en trainer. In 2011 werd ik lid van de kennisgroep verlies bij Bartimeus, organisatie voor blinden en slechtzienden. In die rol ontwikkelde ik kennis, een e-learning en workshops over verliesverwerking. Verlies van gezichtsvermogen, maar ook andere soorten verliezen. Tussen 2018 en 2020 gaf ik tevens de training Copen met coping aan medewerkers van Bartimeus. Eind 2020 moest ik afscheid nemen van de kennisgroep en mijn werk voor Bartimeus, omdat de opdracht van de kennisgroep voltooid was en de groep werd opgeheven.

Vrijwilligerswerk

Vanaf 2011 ben ik ook vrijwilliger bij de Luisterlijn (voorheen Sensoor). Via telefoon, e-mail en chat bied de Luisterlijn een luisterend oor voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Mooi werk.

Opleiding

Ik heb Nederlandse taal en letterkunde gestudeerd van 1981 tot 1988. Van 2004 tot 2010 heb ik bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP) diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van mensen gevolgd. Maar vooral heeft het me een levenshouding gegeven, die nu de basis is voor mijn eigen leven en werk. Deze houding gaat uit van de kracht en innerlijke wijsheid van ieder mens, een bron voor levensvreugde en medemenselijkheid.
Verder ben ik gecertificeerd trainer (in-companu-opleiding, 2002), gecertificeerd intervisor (bureau Schippers, 2007) en bevoegd trainer van de Vrijbaan Empowerment Methodiek (REA-College, 2007).

Mijn belangrijkste opleiding volg ik nog steeds: het leven is mijn leraar, ik ben volgeling, discipel van het Leven.


> Overzicht ontwikkelde en gegeven trainingen

 

karin westerink

Karin Westerink en Claire (geleidehond)

Alleen met je hart kun je zien, het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.

 

(Uit: Le petit prince. Antoine de Saint-Exupery)